17.1.2021, 15:04
Ahoj, no já jsem u Carcassonne taky nový, ale myslíš to tak že přiložíš kartičku k městu (tou to město uzavřeš) a ještě si tam chceš dát stavitele? Ono by to nemělo vlastně ani smysl, protože stavitel nějak neovlivňuje hodnotu bodů za město, ani se nepočítá k převaze v boji o město (nebo cestě) takže teoreticky přiložíš kartičku k městu, tím ho uzavřeš, stavitele si tam zřejmě dát můžeš, ale to město se hned vyhodnotí a všechny figurky se ti vracejí zpátky do zásoby, takže tato operace nemá na nic vliv.... a jestli si to myslel třeba tak že bys na tu kartičku co to město uzavře dal stavitele s tím že bereš hned ještě jednu kartu, tak to nejde - to mužeš jen pokud už by tam ten stavitel byl položený v některým z předešlých tahů. Pokud by to byla kartička která má dvě části města a podaří se ti s ní to jedno uzavřít a zároveň spojit jiné tvoje město kde už máš rytíře, pak k tomuto městu můžeš stavitele přidat, nicméně další kartičku si vezmeš až v okamžiku kdy k tomuto území se stavitelem přidáš další kartičku. A ikdyž jsem začátečník, tak jsem to snad řekl správně

![[-]](https://www.carcassonneforum.cz/images/collapse.png)