CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO pravidla ohledně stavitele

téma založeno uživatelem Radous - 4.10.2014, 8:06 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 2 Chmura 2 Dupi 4 Eldenroot 3 peťul 2 Radous 2 Ramsses 2 šmoula 1 Tomáš 1
Možná hloupý dotaz, ale nedá mi to, abych se neujistil.

Pokud mi protihráč drakem (či kartičkou s princeznou) z doposud jen mého rozestavěného města vyhodí rytíře, beru si spolu s ním i svého stavitele, kterého jsem tam měl taky?

Nebo tam můj osamocený stavitel zůstává a funguje na stejném principu jako rytíř a tedy v důsledku toho se nikdo k tomuto rozestavěnému městečku nemůže chovat jako k opuštěnému a musí s k němu díky tomuto staviteli klasicky "přikrást"?
...a tedy v tomto případě: když v rozestavěném městě zůstane pouze sám můj stavitel a mně se v nějakém následujícím tahu podaří opět k tomuto městečku připojit kartičku s klasickým rytířem (nikdo se k tomuto městečku nestačil nijak přikrást), mohu udělat ihned další tah, jelikož jsem tam stavitele již měl z předchozích tahů?

snad je to srozumitelné
(4.10.2014, 15:42)Eldenroot Napsal(a): Dle mého dojde k odebrání i stavitele. Důvod? Protože stavitel se vždy umisťuje až tam, kde je již umístěna figurka hráče...

takže jsem se nemejlil...děkuju, je to logické
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kupci a stavitelé Joachim 10 14 5 218 16.4.2022, 23:53
Poslední příspěvek: Bumsakalaka

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)